Gratis verzending vanaf €70
Gratis retour vanuit België
10% klantenkaartkorting
Specialist in broeken

Duurzame merken bij Brooklyn

De modesector kan weldegelijk een duurzame sector zijn. Bij Brooklyn kun je duurzamer shoppen? Benieuwd naar deze duurzame merken?
Duurzamemerken 2

Onze duurzame denim

MUD jeans

MUD jeans

Het Nederlandse merk MUD jeans maakt duurzame en kwalitatieve denim broeken! Een jeans van MUD bestaat uit een mix van organisch katoen & gerecycleerd katoen afkomstig van afgedragen jeans.

200908 Blogbook jeans NUDIE

Nudie Jeans

Deze Zweedse grondlegger produceert al sinds 2006 duurzame jeans. Hun collectie bestaat voor 98.2% uit duurzame & gerecycleerde materialen. Is je Nudie Jeans versleten? Breng 'm binnen in één van hun winkels om te laten herstellen of te recycleren!

SS22 LEE

Lee

Lee zet zich volledig in om hun jeans zo duurzaam mogelijk te produceren. Elk seizoen vinden ze nieuwe manieren om hun impact op de planeet te verkleinen. Minder water. Minder afval. Biologische vezels. Met hun Crystal Clear-verfproces kunnen ze water hergebruiken. Dankzij hun innovatieve Indigood-verfproces met schuim hebben ze zelfs helemaal geen water meer nodig.

Lee Cooper

Lee Cooper

Al ruim tien jaar lang zet Lee Cooper zich in voor een productieproces met de focus op het welzijn van mens en natuur. Ze blijven zich inzetten om samen te werken met partners die via innovatieve technieken de impact op de planeet zo laag mogelijk houden. Vandaag de dag zijn ze trots dat hun inspanningen zoveel mooie resultaten opleveren.

Levis

Levi's

Betere kleding. Betere keuzes. Betere planeet.

Levi's is gericht op innovaties die jeans en alle andere producten duurzamer maken dan ooit tevoren. Dankzij hun middelen als hennepvezels met het draaggevoel van katoen, Levi's® WellThread, Water<Less® technologie en andere productietechnieken, verbruiken ze minder grondstoffen en verspillen ze minder.

Jeans katoen

Katoen is één van de meest gebruikte stoffen ter wereld. Je kiest daarom beter voor gecertificeerde bio- of organisch katoen. In tegenstelling tot gewoon katoen, zullen er bij de teelt geen kunstmest of chemische middelen gebruikt worden. Wist je dat biologisch katoen helemaal afbreekbaar is? Kies voor natuurlijke stoffen als katoen, mens en dier worden immers versmacht door plastic!

Onze duurzame mode

Minimum

Minimum

"We maken bewust duurzame keuzes in elk product binnen onze 'essentials' collectie. Waar mogelijk hebben we het gebruik van duurzame vezels benut en vergroot, zonder in te spelen op prijs en kwaliteit." — Steen Engelbrecht, CEO minimum.

SKFK

SKFK (SkunkFunk)

"Het is tijd voor verandering. Focus en prioriteiten moeten nu veranderen. Midden in een milieucrisis moeten wij, als individuen en als bedrijven actie ondernemen. De toekomst van onze planeet ligt in onze handen." - dixit SKFK

Thinking Mu

Thinking Mu

Biologisch, gerecycleerd en fairtrade textiel, daar draait alles om bij Thinking Mu. Ze focussen op afvalprojecten waarbij ze oude kledingstukken en afval omzetten in hernieuwde stoffen.

SS22 Esme Studio

Esmé Studios

Voor Scandinavische kledij die voornamelijk uit organisch katoen bestaat moet je bij Esmé Studios zijn! Het slow fashion merk maakt duurzame en tijdloze stuks voor dames.

Noella

Noella

Kleurrijke & trendy handtassen, but make it vegan. Dat zijn de handtassen van Noella! 100% gemaakt uit gerecycleerde vegan-leather.

Ontdek
Linnen

Linnen, afkomst van de vlasplant. In tegenstelling tot de katoenproductie komt er bij de productie van vlas, geen chemische middelen of kunstmest van te pas. De plant kan op zowat elke bodem groeien en heeft minimum aan waterverbruik nodig, zowel bij de teelt als bij het productieproces. Kleding gemaakt van linnen is zacht, duurzaam, licht en toch goed bestand tegen vuil.

Wist je dat linnen zero-waste bij uitstek is? De zaden, beter bekend als lijnzaad, zien we terug in zeep, cosmetica en voeding.

Brava

Brava

Fairtrade fabrieken, milieuvriendelijke materialen en verpakking. Deze drie belangrijke en duurzame pijlers houden ze bij Brava steeds in het achterhoofd bij het produceren van nieuwe collecties.

Moss Copenhagen

Moss Copenhagen

Bij Moss Copenhagen beseffen ze dat de combinatie mode-industrie en duurzaamheid niet vanzelfsprekend is. Maar ze weten ook dat iedere verandering begint met een eerste stap. En die stap proberen ze consequent te zetten, met een zo klein mogelijke voetafdruk...

220215 Merken Armed Angels dames

Armed Angels

Vanaf dag één houden ze het eerlijk & duurzaam bij Armed Angels. Het modelabel maakt collecties met tijdloze stuks die gemaakt zijn uit ecologische materialen, vaak zijn dit biologisch katoen, lyocell & gerecycleerde materialen. Veelal zijn die ook nog eens op een eerlijke & ecologische manier geproduceerd.

SS23 ECOALF

ECOALF

Ecoalf werd geboren in 2009. Bij dit merk proberen ze te werken met gerecycleerde producten die dezelfde kwaliteit en ontwerp hebben als de beste niet-gerecycleerde producten. #BecauseThereIsNoPlanetB

Kapok 3

Kapok is de meest milieuvriendelijke vezel op de markt. Kapok fruitcapsules worden met de hand geoogst. Daarna worden ze geopend en gedroogd in de zon. De pluizige deel van de fruit is hetgeen dat er nodig is om tot stof te verwerken. Er is geen verdere behandeling nodig, geen extra wasbeurt en geen chemische verwerking.

Het enige nadeel is dat, hoewel de vezel in weefsel kan worden geweven, kledij uit 100% kapok niet geproduceerd kan worden. Een mix van kapok en katoen daarin tegen zorgt voor een zijde zachte stof.

SS23 Faguo

Faguo

Bij Faguo zetten ze hun beste beentje voor door het produceren van duurzame en tijdloze basics. De kledij bestaat uit gerecycleerde materialen en zo willen ze de CO2-uitstoot meten en beperken, de klanten ondersteunen en eerlijk zijn.

200402 olow

Olow

Kleurrijke kledij met gekke prints die in Portugal gemaakt worden. Da's Olow! De grondstoffen die ze gebruiken worden in Europa gezocht, zijn organisch, gerecycleerd of natuurlijk. Door het productieproces in Europa te houden kan de transportafstand zo klein mogelijk gehouden worden.

220505 Merken Iriedaily heren2

Iriedaily

Dit merk is ontstaan in het bruisende Berlijn. De kledij wordt gemaakt van natuurlijke, gerecycleerde of duurzame materialen. Bovendien is alles vegan! Naast duurzame stoffen is eerlijke mode even belangrijk. Wat maakt mode eerlijk? Goede & veilige werkomstandigheden en eerlijke lonen. Van de katoenboer tot de verkoop.

Rainkiss

Rainkiss

Nooit meer last van de regen! Met hun kleurrijke poncho's die 100% uit gerecycleerde polyester bestaan, maakt Rainkiss van elke regenbui een duurzaam feest.

ECO

TIP: je kan de duurzame merken in zowel onze stenen winkels als op onze E-shop betalen met ecocheques. Online kan je filteren op onze duurzame collectie en zie je bij de duurzame artikelen een groen eco-logo. Ben je in een stenen winkel? Dan kan je onze eco-sticker zien op duurzame artikelen. LET WEL OP: Wanneer je bestelling volledig met ecocheques werd betaald is het niet mogelijk om die bestelling te retourneren in ruil voor een tegoed . Wij kunnen dat bedrag namelijk niet terugstorten. Daarom betalen wij jou die waarde terug in een cadeaubon van Brooklyn.

De stenen winkels
Gratis verzending vanaf €70
Gratis retour vanuit België
10% klantenkaartkorting
Specialist in broeken

Hulp nodig?

We helpen jou met veel plezier verder.

E-mail shop@brooklyn.be
BTW nummer BE 0412 018 089
Adres HQ Politieke Gevangenenstraat 34 8530 Harelbeke
Made by